شيرين پلو
آشپزي
مواد لازم
مرغ 1 کيلوگرم يا گوشت بدون استخوان پخته شده گوسفند 800 گرم
پياز متوسط 2 عدد
برنج 750 گرم
کره 100 گرم
خلال بادام 1 پيمانه
خلال پسته 1 پيمانه
خلال پوست پرتقال و پوست نارنج خشک 4/3 پيمانه
زعفران 1 قاشق چايخوري
شکر 1.5 پيمانه
آب 2 پيمانه
نمک و روغن به ميزان لازم
طرز تهيه شيرين پلو
ابتدا خلال پوست پرتقال و نارنج را دو بار در آب جوشانده و آن را به مدت 6 ساعت در آب خنک قرار داده و دو بار آب آنرا عوض کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود.پس از آن خلال پوست پرتقال و نارنج را در سبد يا صافي ريخته تا آب آن گرفته شود.
دو پيمانه آب و شکر را مخلوط کرده و کمي بجوشانيد سپس خلال پوست پرتقال و نارنج که قبلا تلخي آن را گرفته ايد به شربت حاصل اضافه نماييد و مدتي صبر کنيد تا چند جوش بزند و طعم شيرين شربت به خلال ها نفوذ کند.
ظرف شربت و خلال پوست پرتقال را برداشته و بگذاريد تا خنک شود،خلال بادام و خلال پسته را آب بکشيد و داخل ظرف شربت و پوست پرتقال بريزيد.
برنج را در آب به مدت دو ساعت خيس نماييد.
پيازها را خرد کرده و در ماهيتابه با روغن سرخ نماييد تا رنگ آن طلايي شود.تکه هاي مرغ را به پياز داغ اضافه نموده و کمي دو طرف آن را سرخ مي کنيم.نمک،فلفل و 50 گرم کره به همراه يک ليوان آب به مرغ اضافه کرده و مي گذاريم تازماني که نصف ليوان آب باقي بماند مرغ بپزد و بعد از آن استخوان هاي مرغ را جدا نماييد.به جاي مرغ مي توان از گوشت پخته شده بره استفاده نمود.
برنج خيس شده را طبخ کرده و سپس مانند پلوي ساده آبکش کرده، روغن در کف ديگ ريخته و ته ديگ را با چند کفگير برنج بوشانيد.سپس روي آن تکه هاي مرغ را بچينيد و با کفگير سوراخدار خلال ها را از شربت بگيريد و روي مرغ ها يا گوشت بپاشيد.
باقيمانده برنج را روي مواد بريزيد و 50 گرم کره را آب کرده به همراه آب مرغ باقيمانده و زعفران روي آن بدهيد و بگذاريد روي حرارت ملايم تا بپزد.
بعد از پخت شيرين پلو آن را در ديس کشيده و روي آن را با يک لايه برنج زعفراني بپوشانيد و با باقيمانده خلال ها ديس شيرين پلو را تزئين نماييد. در صورت لزوم مي توانيدکمي هم دارچين روي آن بپاشيد و يا از زرشک هم براي تزئين استفاده نماييد.
آموزش آشپزي
:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0